Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt
Proteinrik träningsmat! Morötterna i de ugnsrostade rotfrukterna är dessutom rika på antioxidanterna alfa- och betakaroten som motverkar de fria radikaler som bildas i högre utsträckning vid högintensiv träning.
Pass
Mat och hälsa
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Rostade rostfrukter:
Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.
Basilikayoghurt:
Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Baconinlindad kycklingfilé:
Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.
Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.